';
Image module

Oogsten

Olijven worden in de maanden augustus – december geplukt. Groene olijven worden vroeg in het seizoen geoogst en donkerdere, rijpere olijven worden later in het jaar geoogst.

Image module

Verwerken

Eenmaal geoogst, worden olijven gescheiden van bladeren en takken, gewassen en verpletterd door granieten molenstenen of roestvrijstalen hamermolens.

Image module

Malaxatie

Nadat de olijven en pitten zijn geplet en tot een dikke pasta zijn gemalen, wordt water toegevoegd en wordt het mengsel langzaam gekarnd om de kleine oliedruppeltjes te laten combineren tot grotere druppels.

Image module
Image module

Persen

Wanneer de olijfpulp en het water voldoende geroerd zijn, wordt het mengsel geperst in een mechanische oliepers of gecentrifugeerd in een centrifuge. Beide methoden resulteren in de scheiding van olijfolie van het water en de pulp.

Image module

Verfijning

De olijfolie van de hoogste kwaliteit wordt geproduceerd uit groene olijven die zijn geoogst op hun hoogste rijpheid en ondergaat geen raffinage. Dit product is geclassificeerd als eerste persing of extra vierge.

Image module

Bottelen

Zodra het is geëxtraheerd, wordt olijfolie opgeslagen in roestvrijstalen containers en rechtstreeks in flessen gegoten die zijn ontworpen om de olie te beschermen tegen de schadelijke effecten van hitte, zuurstof en licht.

Image module

Verschepen

Nadat de olie is geflest en op een pallet is verpakt gaat alles met de boot naar Igoumenitsa om van daaruit op transport naar Nederland te gaan. Vervolgens gaan de flessen vanuit de opslag rechtstreeks naar de winkels en klanten.

Image module
Image module

Genieten!

Zodra je een fles (of meerdere) hebt ontvangen is er nog maar 1 ding nodig: een heerlijke maaltijd, salade of een stuk brood (bij voorkeur met feta en zout) om van de volle en zachte smaak van onze olie te genieten! καλή όρεξη!

Extra Virgin

Olive Oil

Image module

Unieke smaak

Perfect zachte smaak door het gebruik van Koroneiki en Lianolia olijven.

Image module
Image module

Gezond

Vanwege hoge concentratie polyfenolen en andere antioxidanten.

Image module

Puur

Hand geplukt en op authentieke wijze zonder additieven geproduceerd.

Image module

Duurzaam

Verzorgd met veel aandacht en zonder bestrijdingsmiddelen.